nederland

Politie heeft 150 tips binnengekregen over Els Borst

Door Shari Deira - 20 februari 2014

Het team dat onderzoek doet naar de dood van oud-minister Els Borst (D66) heeft sinds vorige week maandag 150 tips gekregen. De onderzoekers zijn nog bezig om alle tips na te trekken.

Dat zegt een woordvoerder van het rechercheteam donderdag. Het is nog niet te zeggen of er een veelbelovende aanwijzing tussen de tips zit.

Misdrijf

Borst werd vorige week maandag dood gevonden bij haar huis in Bilthoven. De 81-jarige oud-minister is waarschijnlijk om het leven gekomen door een misdrijf, maar wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk.

Hoewel het lichaam van Borst maandag pas is gevonden, is zij mogelijk eerder al overleden. De politie heeft niets gezegd over het tijdstip van overlijden.

De zaterdag voordat Borst werd gevonden, was zij nog aanwezig op het D66-congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ze reisde vanaf daar met de trein naar Bilthoven en ging verder met de auto naar huis.

Trein

De recherche vraagt nog steeds iedereen die Borst na het congres heeft gezien of gesproken contact op te nemen. De zaak-Els Borst werd dinsdag behandeld in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Tijdens de uitzending meldde de politie dat er geen aanwijzingen zijn voor een inbraak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.