nederland

Politie zoekt in heel Nederland en Duitsland naar roversduo

Door Servaas van der Laan - 26 februari 2014

De politie zoekt op dit moment met alle beschikbare middelen en manschappen naar de twee voortvluchtige criminelen Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19). De zoektocht concentreert zich niet alleen op het grensgebied maar beslaat heel Nederland en Duitsland.

Dat laat een woordvoerder van de Landelijke eenheid politie weten aan elsevier.nl.

Tips

De politie is nu vooral druk bezig met het opvolgen van tips die binnenkwamen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht.

Na een tip zocht de politie afgelopen nacht in het Groningse Winschoten, maar daar werd niets aangetroffen.

De twee jonge overvallers werden maandagavond voor het laatst gezien in het Duitse Ahaus waar zij een ontvoerde man uit de auto zetten.

Vals alarm

Dinsdag vertrok een arrestatieteam naar het Duitse Gronau om de twee in de kraag te vatten. Maar dit bleek loos alarm. Omdat ook de tip in Groningen niets opleverde, kan het tweetal zich intussen over een grote afstand hebben verplaatst.

‘We zoeken daarom niet alleen in het grensgebied, maar overal in het land,’ laat de politiewoordvoerder weten. ‘En de Duitse collega’s zoeken mee’.

Helikopters

Naast het natrekken van tips zijn ook alle surveillance-eenheden van de politie in Nederland alert en zoeken mee. De politie zet al het beschikbare materieel zoals helikopters in bij de zoektocht.

De politie heeft Marcos van der Ploeg en Merve Bircan op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Wie het tweetal ziet, wordt verzocht onmiddellijk het alarmnummer 112 te draaien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.