nederland

Prinses Beatrix verhuist per direct naar kasteel Drakensteyn

Door Servaas van der Laan - 04 februari 2014

Prinses Beatrix heeft zich dinsdag ingeschreven bij de gemeente Baarn. De voormalige koningin verhuist per direct naar haar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche (gemeente Baarn).

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

Geruchten

De burgemeester van Baarn, VVD’er Mark Röell, was aanwezig toen Beatrix zich bij de gemeente inschreef. Er gingen deze maand al eerder geruchten over een spoedige terugkeer van Beatrix op kasteel Drakensteyn.

Op het kasteel was namelijk de koninklijke oranjeblauwe vlag gespot, een teken dat een lid van het Koninklijke Huis aanwezig is.

Terugkeer

De prinses woonde eerder op het kasteel, van 1963 tot 1981. het kasteel is sinds 1959 eigendom van Beatrix. Tijdens haar periode als koningin fungeerde het kasteel als buiten- en gastenverblijf.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, zullen op termijn van landgoed De Horsten in Wassenaar naar Paleis Huis ten Bosch verhuizen.

Prins Friso, de overleden zoon van Beatrix, is vorig jaar begraven op het kerkhof bij de Stulpkerk in Lage Vuursche, vlak bij kasteel Drakensteyn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.