nederland

Roemeens binnenvaartschip maakt slagzij in Rotterdamse haven

Door Servaas van der Laan - 17 februari 2014

Een drogeladingschip uit Roemenië heeft maandagavond slagzij gemaakt aan de bakboordzijde. Door de lading, 1.000 ton gerst, uit het ruim te scheppen, lijkt het schip weer langzaam boven water te komen.

Het schip ligt in de Waalhaven graanverwerkingsbedrijf Meneba. Daar maakte het maandagavond tien graden slagzij, omdat het vermoedelijk verkeerd was geladen, meldt RTV Rijnmond.

Zestig meter

Het gaat om de Canal Services 7, een zestig meter lang binnenvaartschip opererend onder de Roemeense vlag. Het schip was afkomstig uit Duisburg en kwam tegen zes uur maandagavond aan in de Rotterdamse Maashaven.

Meerdere hulpdiensten zijn naar het schip toegesneld. Vanaf half negen wordt het vrachtschip leeggepompt. Ook wordt het versneld gelost. Die aanpak lijkt succes te hebben, omdat het schip langzaam weer omhoog komt. Volgens de politie is een verkeerde belading waarschijnlijk de boosdoener geweest. Aan boord waren vier personen die allen in veiligheid zijn gebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.