nederland

Rovende penningmeester laat spoor van financiële schade achter

Door Shari Deira - 12 februari 2014

Arwin van G., de penningmeester die een half miljoen euro stal van begrafenisvereniging Helpt Elkander, liet tijdens zijn reis een spoor van financiële schade achter. Ondanks zijn nieuwe fortuin betaalde hij hotelrekeningen niet.

Uit onderzoek blijkt dat Van G., die ook raadslid was voor Lokaal Dinkelland, het gestolen geld deels heeft gebruikt om schulden af te lossen, meldt De Telegraaf woensdag.

Schulden

Van G. had twee favoriete vakantielanden: Zwitserland en Portugal. Nadat hij spoorloos was verdwenen, werd Van G. gevonden in Zwitserland. Hij betaalde zijn schulden en maakte een deel van het fraudebedrag over naar zijn eigen rekening.

Toch betaalde hij tijdens zijn reis diverse rekeningen niet. Zo kreeg het Hotel Badus in het Zwitserse Andermatt niet betaald. ‘We hebben nog geen cent gezien,’ zegt eigenaar Christine Danioth tegen de krant.

Rekeningen

In het Portugese Milfontes betaalde Van G. in eerste instantie netjes al zijn rekeningen, maar later checkte hij uit zonder te betalen. Hij liep tegen de lamp in het Beach Hotel Milfontes. Van G. zei daar dat hij een zakenman was met een bedrijf in Dubai. Later vroeg hij om een lening.

De hotelmanager kreeg argwaan, ontdekte via internet wie Van G. was en schakelde de politie in. Van G. had in Denekamp twee internetbedrijven die failliet zijn verklaard. Tot aan zijn verdwijning had hij een winkel in modeltreintjes en een winkel gespecialiseerd in Portugese delicatessen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.