nederland

Slachterij Van Hattem roept partijen vlees terug

Door Shari Deira - 03 februari 2014

Slachterij Van Hattem BV in Dodewaard roept alle pakketten vlees, waarin paard zou kunnen zitten terug. Het gaat om partijen vlees die tussen januari 2012 en 22 januari 2014 zijn verwerkt.

Frank Peters, veterinair juridische adviseur van de slachterij, heeft dat maandagavond laten weten.

Van Hattem BV kwam vorige week onder vuur te liggen nadat bekend werd dat er mogelijk was gesjoemeld door paardenvlees te mengen in pakketten rundvleessnippers. De slachterij zou ook meer paarden hebben ingekocht dan uit het slachtregister bleek.

Slacht

Het bedrijf ontkent te hebben gerommeld met paardenvlees, maar erkent wel dat er in het verleden paarden zijn aangevoerd die niet geschikt werden bevonden voor de slacht. Het is niet duidelijk waar die dieren zijn gebleven.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt samen met Van Hattem BV waar dat vlees is terechtgekomen. Voor de zekerheid roept de slachterij alle partijen paardenvlees en producten waar paardenvlees in zou kunnen zitten, terug.

De NVWA dreigde maandag nog de erkenning van het slachthuis te schorsen, maar wacht daar nu mee. ‘Het bedrijf heeft nu de papieren waarom was gevraagd, ingeleverd. We hebben een paar dagen nodig om alle gegevens te controleren,’ zegt een woordvoerder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.