nederland

Slachtoffer inbraak overleden aan verwondingen

Door Shari Deira - 02 februari 2014

Een 72-jarige vrouw die gewond raakte toen ze een inbreker op heterdaad betrapte, is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Van de dader, een naar schatting twintigjarige man, ontbreekt nog ieder spoor.

Vrijdagavond kwam de vrouw rond 18.45 uur aan bij haar huis in de wijk Westenholte in Zwolle. Toen zij de voordeur opende, kwam een man haar huis uit.

De man duwde de vrouw met kracht weg, waardoor zij ten val kwam. De vrouw liep hersenletsel op en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed de vrouw zaterdagavond aan haar verwondingen.

Dader

De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Het gaat om een naar schatting twintigjarige man, met blond stekelig haar. De politie verspreidde een melding via Burgernet waarop enkele reacties zijn binnengekomen.

Tientallen politiemedewerkers zijn ingezet om de dader te vinden. Mensen die iets hebben gehoord of gezien worden opgeroepen zich te melden.

Buurtbewoners zijn naar aanleiding van het incident een buurtwacht gestart. Op een Facebook-pagina staat dat bewoners het ‘wel welletjes’ vinden met alle inbraken in de wijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.