nederland

Stadhuis Roermond opnieuw doorzocht in zaak-Jos van Rey

Door Shari Deira - 15 februari 2014

De Rijksrecherche heeft opnieuw het stadhuis in Roermond doorzocht in verband met het onderzoek naar Jos van Rey. De zoeking was van tevoren niet aangekondigd.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat zaterdag bevestigd. Waarnaar de rechercheurs precies op zoek waren, wilde hij niet zeggen.

Corruptie

Het is niet de eerste keer dat het stadhuis in Roermond vanwege de zaak-Van Rey is doorzocht. In oktober 2012 deed de Rijksrecherche dit ook, nadat bekend werd dat de voormalige VVD-wethouder wordt verdacht van ambtelijke corruptie.

Burgemeester Peter Cammaert (CDA) kreeg vrijdagmiddag een telefoontje van de rechter-commissaris met de boodschap dat de Rijksrecherche voor de deur stond en dat hij deze moest binnen laten. De ambtenaren moeten hun werk neerleggen.

Bijeenkomst

Volgens de Limburgse zender L1 waren ambtenaren aangedaan door de rechercheurs. De Roermondse gemeenteraad is zaterdagochtend bijgepraat over de doorzoeking en voor het personeel staat maandag een bijeenkomst gepland.

Van Rey stapte over van de lokale VVD naar de nieuwe Liberale Volkspartij van Roermond. Hij liet eerder weten dat hij niet actief zal campagnevoeren. ‘Campagnevoeren laat ik aan anderen over.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.