nederland

Staf en personeel zeggen vertrouwen op in Lenie ’t Hart

Door Shari Deira - 15 februari 2014

De staf en de meerderheid van het personeel van de Zeehondencrèche in Pieterburen hebben het vertrouwen opgezegd in oprichter Lenie ’t Hart. Haar aanpak is eerder schadelijk dan helend voor de dieren.

Dat schrijft Klaas Marck, die als arts aan het opvangcentrum is verbonden, zaterdag in een brief aan dagblad Trouw.

Het is niet de eerste keer dat er kritiek wordt geuit op handelen van ’t Hart. De opgestapte voorzitter van de Raad van Toezicht Ton aan de Stegge zei eerder in weekblad Elsevier dat de financiële situatie van de Zeehondencrèche ongezond is.

Antibiotica

De nieuwe algemeen directeur Niek Huizinga heeft sinds zijn aantreden diverse veranderingen doorgevoerd. Het nieuwe beleid voorziet in de terugdringing van het gebruik van antibiotica, omdat zeehonden daarvoor resistent zouden worden.

Ook verkorte hij het gemiddelde verblijf in de Zeehondencrèche van 108 naar 62 dagen. En hij maakte met een euthanasieprotocol een eind aan het zinloos doorbehandelen van zeehonden.

Lenie ’t Hart heeft sinds 2011 formeel niets meer te zeggen over de opvang, maar ze blijft zich bemoeien met het beleid. ’t Hart is volgens ad-interim manager Wibo van der Linde ‘geen makkelijke tante’ met ‘Stalinistische trekken’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.