nederland

Stelend gemeenteraadslid gearresteerd in Portugal

Door Shari Deira - 11 februari 2014

In Portugal is Arwin van G., de penningmeester die een half miljoen euro stal van begrafenisvereniging Helpt Elkander, gearresteerd. De Nederlandse politie vraagt nu om zijn uitlevering.

Van G. was naast penningmeester ook gemeenteraadslid in Dinkelland, een gemeente in het noordoosten van Twente. Hij was vertegenwoordiger van Lokaal Dinkelland, de grootste partij in die gemeente.

Hotelrekening

De eigenaar van een hotel in de Portugese kustplaats Milfontes herkende de voortvluchtige inwoner van Denekamp, meldt de politie. De hotelmanager, een Nederlander, zei dat Van G. zijn hotelrekening niet kon betalen.

Zo kwam de identiteit van de gezochte penningmeester aan het licht. Van G. was neerslachtig en had naar eigen zeggen geprobeerd zelfmoord te plegen, meldt RTV Oost.

Kas

Sinds januari is de politie al op zoek naar Van G., toen bleek dat er geld ontbrak uit de kas van Helpt Elkander. In eerste instantie werd gedacht dat het om enkele tienduizenden euro’s ging, maar vrijdag meldde het bestuur dat zo’n 500.000 euro is verdwenen. De kas van de vereniging is helemaal leeg.

Van G. werd eerder gevonden in een hotel in Zwitserland, maar hij sloeg opnieuw op de vlucht toen hij was getraceerd door een journalist van de regionale krant Tubantia.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.