nederland

Storm raast over Nederland, flinke schade in Breda

Door Shari Deira - 15 februari 2014

Een nieuwe storm heeft zijn intrede in Nederland gemaakt. Al zaterdagochtend vroeg was er op Vlieland sprake van windkracht 9 en langs de rest van de kust windkracht 8.

Ook zijn er aan de kust windstoten tot 110 kilometer per uur, meldt weeronline zaterdag. Ook in de rest van Nederland gaat het flink waaien en kunnen zich windstoten voordoen van zo’n 75 tot 90 kilometer per uur.

Buien

Het KNMI geeft voor alle provincies behalve Limburg, Overijssel en Gelderland een weerswaarschuwing af voor gevaarlijk weer (code geel). Behalve de windstoten is het weerbeeld verder vrij kalm.

Het is met een temperatuur van 10 tot 13 graden vrij zacht en er worden geen onweersbuien verwacht. In de loop van zaterdagavond breidt een buiengebied zich uit over Nederland.

Huizen

De storm heeft ook zijn eerste schade aangericht. In Breda heeft de storm al geleid tot een flinke ravage door de dakbedekking van negen huizen aan de Acaciastraat weg te blazen. Niet alleen de huizen liepen schade op.

De dakbedekking waaide over straat en heeft daarbij auto’s beschadigd. De gemeente heeft een deel van de straat laten afzetten en overlegt met de bewoners over opruimen van het puin.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.