nederland

Tbs’er ontkent moord op Nicole van den Hurk

Door Anna Vossers - 16 februari 2014

De tbs’er die wordt verdacht van de moord op Nicole van den Hurk in 1995 ontkent schuld. Zijn advocaat zegt dat het DNA dat op het lichaam van het meisje is gevonden, geen enkele duidelijkheid geeft.

Dat heeft de advocaat van Jos de G., Job Knoester, zondag laten weten.

Voor discussie vatbaar

De 46-jarige G. werd vorige maand aangehouden, omdat zijn DNA volgens de politie veel overeenkomsten vertoont met sporen die destijds zijn gevonden.

‘Jos de G. ontkent iedere betrokkenheid bij het delict. Hij heeft dat kort verklaard. De verdediging vindt dat het DNA-spoor geen enkele duidelijkheid geeft. Om meerdere redenen is dit voor discussie vatbaar. De discussie zullen we in de rechtszaal voeren,’ zegt zijn raadsman.

Doorbraak

De politie, die de DNA-match al eind 2012 ontdekte, noemde de aanhouding vorige maand nog een doorbraak. ‘De betiteling doorbraak is naar mijn idee niet juist. Evenwichtige berichtgeving is van belang voor de verdachte, maar ook voor zijn familie en andere relaties,’ stelt Knoester.

De vijftienjarige Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma in Tongelre naar een bijbaantje in een supermarkt. Bijna twee maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.