nederland

Waarvoor is Badr Hari precies veroordeeld? De feiten op een rij

Door Shari Deira - 21 februari 2014

Badr Hari heeft vrijdag anderhalf jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, opgelegd gekregen. De kickbokser was verdachte in diverse mishandelingszaken.

Wat was het oordeel van de rechtbank van Amsterdam in de diverse zaken? Elsevier.nl zet de uitspraken op een rij.

Club Blinq (februari 2010)

Een portier van deze club in Amsterdam is mishandeld door een groep mannen, onder wie Badr Hari. Het slachtoffer werd door Hari betaald om geen aangifte te doen. De rechter bevindt Hari schuldig aan zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Albert Cuypstraat (maart 2010)

Hari reed met een auto over de Albert Cuypstraat, die op dat moment zou zijn afgesloten, en raakte daarbij een voetganger. Volgens de rechter mocht Hari op het bewuste tijdstip wel in de straat rijden, maar heeft hij onvoldoende op voetgangers gelet.

Club Air (juni 2011)

Hari kreeg het in deze club aan de stok met eigenaar Jeroen van den Berg. Van den Berg raakte ernstig gewond. De rechtbank acht poging tot zware mishandeling van Van den Berg en nog iemand bewezen.

Ex-vriendin (juli 2011)

Badr Hari zou zijn ex-vriendin Rosa hebben mishandeld en haar huisraad hebben vernield. Volgens de rechtbank is hiervoor onvoldoende bewijs. De kickbokser wordt dan ook van beide feiten vrijgesproken.

Cooldown Café (december 2011)

In het café in de Lange Leidsedwarsstraat gaf Hari een kopstoot aan de stiefbroer van Rosa. De rechtbank acht deze mishandeling bewezen.

Jimmy Woo (mei 2012)

In deze discotheek zou Hari een kopstoot en een zogeheten flying kick hebben gegeven aan een man. Hari wordt hiervan vrijgesproken door de rechter wegens onvoldoende bewijs. De verklaring van de portier wordt niet ondersteund door ander bewijs.

Koen Everink (juli 2012)

Na de mishandeling van zakenman Koen Everink in Sensation White kwamen diverse andere zaken aan het licht. De rechtbank oordeelt dat Hari Everink in ieder geval een ‘harde stomp‘ in het gezicht heeft gegeven. Het is niet duidelijk of Hari ook degene was die Everinks voet brak.

Hari is veroordeeld voor het medeplegen van zware mishandeling. Medeverdachte Ferhat Y. is vrijgesproken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.