nederland

Amsterdamse zakenman opgepakt om twee huurmoorden

Door Shari Deira - 10 maart 2014

De 44-jarige Amsterdamse zakenman Allard B. is gearresteerd voor het voorbereiden van een huurmoord op een echtpaar. B. wilde het echtpaar uit de weg ruimen, omdat hij een zakelijk conflict met de twee had.

B.’s advocaat Peter Plasman bevestigt tegenover Het Financieele Dagblad dat zijn cliënt op 18 december is aangehouden. Op 26 maart moet hij voor de rechter verschijnen.

Betalen

Op gespreksopnames is te horen dat B. onderhandelt over een prijs voor de dubbele moord. Hij was bereid 30.000 euro te betalen voor de daad.

Voor 20.000 euro meer kunnen de moordenaars ervoor zorgen dat het lijkt alsof het echtpaar door een ongeluk om het leven is gekomen, maar B. vindt het dan te duur worden. B. vraagt ook of de moordenaars businessclass of economy naar Kenia vliegen. Hij beslist uiteindelijk dat een economy-ticket voldoende is.

B. betaalt alvast 2.500 euro aan een man, die de tussenpersoon van de huurmoordenaars zou zijn.

Bloemen

De beoogde slachtoffers zijn zakenlieden van de Keniaanse bloemenkweker Carzan. Het Keniaanse bedrijf was een joint venture  met de inmiddels failliete Nederlandse bloemenimporteur Tarsal Koos Minck (TKM), meldt de krant.

B. was in de laatste fase voor het faillissement betrokken bij TKM. Hij kreeg een belang in de Keniaanse joint venture, waarover ruzie ontstond met de Kenianen. Het was volgens B. nooit de bedoeling om iemand te vermoorden. Hij zou het slachtoffer zijn van een valstrik.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.