nederland

Beruchte motorclub Bandidos opent afdeling in Sittard

Door Anna Vossers - 17 maart 2014

De beruchte motorclub Bandidos, wereldwijd een grote rivaal van de Hells Angels, heeft een afdeling geopend in Sittard. Dat staat te lezen op de website van de internationale Bandidos MC.

Het is de eerste chapter van de Bandidos in Nederland. Vermoedelijk wordt de afdeling gevormd door voormalige leden van de Limburgse afdeling Southside van motorclub No Surrender, meldt de NOS. No Surrender is een jaar geleden opgericht door Klaas Otto, die van de Satudarah komt.

Uit No Surrender gezet

Ongeveer tien leden van Southside zijn kort geleden uit No Surrender gezet. Volgens Otto gebeurde dat, omdat de chapter geld afhandig had gemaakt van een gehandicapt kind.

In de nacht van zaterdag op zondag is een vermoedelijke aanslag gepleegd op het huis waar één van de Bandidos-leden zou wonen. Volgens de burgemeester van de gemeente Echt-Susteren is er geen aanwijzing dat deze aanslag iets de maken heeft met de nieuwe motorclub, meldt de Limburgse zender L1.

Drie jaar geleden zorgden geruchten dat de Bandidos zich in Nederland wilden vestigen al voor grote spanningen tussen de bestaande motorclubs. Op de achtergrond speelt een strijd om de macht in onder meer de drugs- en wapenhandel. Geregeld vat de politie clubhuizen binnen. Individuele leden van de clubs zitten vast voor een reeks van verdenkingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.