nederland

Burgemeester Deurne: stel oordeel over overval juwelier uit

Door Anna Vossers - 29 maart 2014

Burgemeester Hilko Mak (CDA) van Deurne waarschuwt dat het nog te vroeg is om te oordelen over de overal op een juwelier, waarbij twee overvallers werden doodgeschoten. De politie is nog steeds bezig met het forensisch onderzoek.

Mak stelt in een verklaring op de website van de gemeente Deurne dat hij is geschrokken en dat hij meeleeft met de slachtoffers en betrokkenen.

Dat velen op sociale media al reageren op geruchten dat de vrouw van de juwelier de dodelijke schoten heeft gelost, vindt hij voorbarig: ‘Ik sluit me graag aan bij een aantal reacties op sociale media om te wachten met het vormen van een oordeel, totdat politie en justitie hun werk hebben gedaan en precies duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld.’

De politie heeft laten weten pas later op zaterdag met mededelingen over de toedracht van de overval te komen.

Vrouw

Burgemeester Mak is zaterdag van deur tot deur gegaan bij omwonenden van de juwelier. Hij kon evenmin meer zeggen over het voorval, maar beloofde hulp en zei dat bezorgde inwoners hem kunnen bellen.

Vrijdag werd een juwelier in Deurne voor de tweede maal sinds 2010 overvallen. Er gaan verhalen dat de vrouw van de juwelier de gewapende overval op bewakingsbeelden zag, en vervolgens met een pistool naar de winkel is gereden en de twee overvallers doodschoot.

De vrouw is verhoord, maar de politie heeft niet gezegd of zij getuige of verdachte is. Of zij heeft geschoten is nog niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.