nederland

Carnaval in café Nijmegen gestaakt na schietpartij

Door Shari Deira - 03 maart 2014

Een café in Nijmegen waar carnaval werd gevierd, is maandag ontruimd door de politie nadat er was geschoten. Twee verdachten zijn aangehouden, niemand werd geraakt door kogels.

Volgens de politie lijkt het erop dat iemand zijn been heeft gebroken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg een melding dat er een schietpartij was geweest in het café aan de Hertogstraat en trof ter plaatse vechtende mensen aan. Twee personen werden gearresteerd. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor het incident.

Vernielingen

Zondagavond werden drie carnavalsgasten in de Nijmeegse binnenstad aangehouden door de politie. Het gaat om een 43-jarige inwoner van het Duitse Kranenburg en twee inwoners van Wijchen (46 en 49 jaar).

De verdachten richtten vernielingen aan in de omgeving van de Grote Markt. De daders waren onder meer gekleed in een matrozenpak en monnikspij. De mannen uit Wijchen werden aangehouden door agenten op straat. Even later kwam de man uit Kranenburg zich melden op het politiebureau.

Drie onbekenden hebben zondag, verkleed in carnavalspak, een 64-jarige vrouw beroofd in Nijmegen. De vrouw werd bestolen van haar portemonnee.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.