nederland

Daders dood bij overval juwelier Deurne, eigenaar gewond

Door Tom Reijner - 28 maart 2014

In de Brabantse plaats Deurne zijn bij een gewapende overval op een juwelier twee doden gevallen. Eén persoon is gewond geraakt.

Dat meldt Omroep Brabant vrijdag. Volgens de politie zijn het de overvallers die zijn doodgeschoten. Een aantal buurtbewoners zegt dat de fatale schoten werden gelost door de vrouw van de juwelier, maar dat is nog niet bevestigd door de politie.

Update 20.35 uur: De vrouw van de juwelier zou de overval thuis hebben gezien op bewakingsbeelden en vervolgens met de auto naar de winkel zijn gereden. De vrouw heeft de twee daders daarop neergeschoten, melden verschillende buurtbewoners. De familie meldt dat de eigenaar gewond is geraakt aan zijn hand.

Juwelier

De straat is afgezet en staat vol met politie. Naast ziekenauto’s is ook een traumahelikopter opgeroepen. Het gaat om juwelier Goldies aan de Milhezerweg in de Brabantse plaats.

Een van de buurtbewoners die tegenover de juwelier woont, zei tegen Omroep Brabant de eigenaar te kennen als een man die niet snel terugdeinst.

In januari 2010 was de juwelier ook al doelwit van een overval. De juwelier en zijn vrouw werden bedreigd. De daders gingen er toen zonder buit vandoor.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.