nederland

‘Dodelijk treinongeval Rotterdam veroorzaakt door stunt’

Door Tom Reijner - 03 maart 2014

De twee mannen die zondag omkwamen doordat ze werden geraakt door een trein bij station Rotterdam-Zuid, waren mogelijk aan het stunten. Een van hen zou met opzet tussen de rails zijn gaan liggen, terwijl de trein in volle vaart naderde.

Dat zegt een getuige tegen het AD.

Rand

‘Ik zag dat er iemand tussen de rails lag, met zijn armen langs zijn lichaam. Een tweede persoon zat bij hem in de buurt, op de rand van het perron. Het leek op een soort stunt. Alsof ze aan elkaar wilden laten zien hoe dicht ze bij de trein durfden te komen.’

De politie bevestigt dat dit inderdaad een van de scenario’s is. ‘Meerdere getuigen zeggen te hebben gezien dat twee mannen het perron afklommen en op het spoor zijn gaan liggen,’ zegt woordvoerder van de politie Lillian van Duijvenbode.

De politie meldde in eerste instantie dat de aanrijding bij voetbalstadion De Kuip was, waar de wedstrijd Feyenoord-Ajax werd gespeeld, maar het stadion ligt verder. In de trein, die vanuit Dordrecht kwam, zaten op het moment van het dodelijke ongeluk driehonderd reizigers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.