nederland

Gangsterduo werkt niet mee, mogelijk betrokken bij bedreiging

Door Shari Deira - 11 maart 2014

Het kan nog wel even duren voor het beruchte gangsterduo Antonio Marcos van der P. (25) en Enise Merve B. (19) in Nederland is. De twee weigeren mee te werken aan een verkorte uitleveringsprocedure.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een update gegeven over de veelbesproken zaak. Het kan mogelijk nog weken duren voor het stel wordt uitgeleverd aan Nederland.

Onderzoek

Een Duitse rechter moet zich over het uitleveringsverzoek gaan buigen. Het onderzoek naar wat de twee precies hebben gedaan, is nog in volle gang. Het dossier zal uiteindelijk worden overgedragen aan het OM in Noord-Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat de twee mogelijk nog meer op hun kerfstok hebben staan dan eerder werd gedacht. In Echten is op 10 februari een man bedreigd met een vuurwapen door twee personen.

De man werd gedwongen om in de kofferbak van zijn auto te gaan liggen. Mogelijk waren Van der P. en B. hierbij betrokken. Dat wordt nog onderzocht.

Goederen

Eind vorige maand was er een heuse klopjacht om de Van der P. en B. te vinden. De twee hadden diverse overvallen gepleegd, mensen mishandeld en ontvoerd. De verdachten werden woensdag 26 februari opgepakt in een hotel in het Duitse plaatsje Schwerte.

De politie heeft bij de arrestatie goederen in beslag genomen, die worden onderzocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.