nederland

Grote groep Hells Angels zorgt voor dreigende sfeer Sittard

Door Tom Reijner - 19 maart 2014

Een grote groep Hells Angels heeft woensdagmiddag in het centrum van Sittard gemengd onder de tienduizenden bezoekers van de traditionele Sint Joepmarkt in de Limburgse stad. ME’ers uit heel het land en de politie houden toezicht op de naar schatting tweehonderd motorrijders.

Dat meldt de Limburgse tv-zender L1. Volgens een woordvoerder van de politie hangt er een helikopter in de lucht om de Hells Angels scherp in de gaten te houden, zegt een woordvoerder van de politie.

Intimidatie

Waar de motorrijders vandaan komen en wat zij willen doen, is niet duidelijk. Mogelijk heeft de aanwezigheid iets te maken met motorclub Bandidos.

Die vereniging, een geduchte concurrent van de Hells Angels, maakte eerder deze week bekend een afdeling te willen openen in Sittard. Vermoedelijk wordt de afdeling gevormd door voormalige leden van de Limburgse afdeling Southside van motorclub No Surrender. De politie houdt er sterk rekening mee dat de Hells Angels een signaal af willen geven en hun concurrenten willen intimideren.

Aanslag

Bandidos en de Hells Angels vechten in het naburige Duitse grensgebied een onderling conflict uit. Afgelopen weekeinde werd een aanslag gepleegd op de woning van de president van de Limburgse Bandidos in Nieuwstadt, vlakbij Sittard, die vermoedelijk iets te maken heeft met deze strijd.

Drie jaar geleden zorgden geruchten dat de Bandidos zich in Nederland wilden vestigen al voor grote spanningen tussen de bestaande motorclubs. Op de achtergrond speelt een strijd om de macht in onder meer de drugs- en wapenhandel. Geregeld vat de politie clubhuizen binnen. Individuele leden van de clubs zitten vast voor een reeks van verdenkingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.