nederland

Haagse CDA-kandidaat ontkent beschuldigingen van boze vader

Door Shari Deira - 07 maart 2014

De Haagse CDA’er Atom Zhou ontkent de beschuldigingen van mishandeling en bedrog, die zijn vader in een open brief heeft gedaan. Volgens Zhou is er sprake van een familieruzie en zijn de beschuldigingen gebaseerd op ‘boosheid’.

Zhou is lijstduwer voor het CDA in Den Haag, maar zijn vader roept Hagenaars op niet op zijn zoon te stemmen.

Broertje

Zhou zou zich ten onrechte uitgeven als de oprichter van GSM-shop. Zijn vader schrijft een brief (pdf) dat het niet zijn zoon Atom was die de telecomwebsite heeft bedacht, maar zijn jongere broer Weizi Zhou. De familieruzie zou flink zijn opgelopen.

Atom Zhou zou ook de Chinese maffia hebben ingeschakeld en heeft volgens zijn vader iemand gestoken met een schroevendraaier. Eerder gaf Zhou aan dat hij pas na de gemeenteraadsverkiezingen wilde reageren op de aantijgingen, maar hij laat nu al weten dat het gaat om leugens.

Familieruzie

In een schriftelijke verklaring zegt Zhou dat de aantijgingen ‘niet gebaseerd zijn op de waarheid, maar op boosheid’. Hij vindt het jammer dat de familieruzie nu in de openbaarheid is gekomen, meldt Omroep West.

Het CDA in Den Haag liet eerder al weten Zhou te steunen vanwege de ‘unieke wijze waarop hij de Chinese gemeenschap een stem wil geven binnen de Haagse politiek’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.