nederland

In beeld: Obama in Amsterdam en NSS komt op gang

Door Tomasz Blom - 24 maart 2014

De Amerikaanse president Barack Obama landde maandag rond half tien per helikopter op het Museumplein in Amsterdam, waar hij het Rijksmuseum bezocht. De drukte op de wegen en het spoor viel maandagochtend mee.

Premier Mark Rutte (VVD) en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) ontvingen de Amerikaanse president bij het Rijksmuseum. Eerder was Obama op Schiphol opgevangen door minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).

Na een rondleiding en korte ontmoeting ging Obama verder naar Den Haag om de nucleaire top bij te wonen.

Rustig

De NS zei maandagochtend het aanbod van reizigers makkelijk aan te kunnen. Volgens een woordvoerder was er bepaald geen sprake van een bijzondere situatie.

De ANWB meldde dat de ochtendspits minder druk was dan normaal. Rond negen uur nam de verkeersdrukte in de Randstad wel toe. Op de A4 tussen Schiphol en Hoofddorp ontstonden opstoppingen op de plek waar drie rijstroken zijn afgesloten in verband met de NSS-top. Het gedeelte van de A5 tussen Hoofddorp en Amsterdam is eveneens erg druk.

Elsevier.nl zet de bijzonderste beelden van de eerste NSS-ochtend op rij:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.