nederland

Kabinet geeft advies: Nederlanders, eet minder vlees

Door Tom Reijner - 12 maart 2014

Gehaktballen, biefstuk en varkenshaas: de Nederlandse burger zou deze vleesproducten een paar keer week moeten laten staan. Ze kunnen beter ‘flexitariër’ worden. Dat is iemand die één of meer dagen per week geen vlees eet.

Het minderen van de vleesconsumptie ‘bespaart energie en is beter voor het milieu,’ vindt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lenen

Het eetadvies staat op de website duurzaamdoen.nl. Dat is een platform waarop tips worden gegeven om groener en duurzamer te leven.

Volgens de site is het ook beter om bepaalde producten te lenen in plaats van te kopen, zoals een gourmetstel of een ladder. Want ‘die heb je misschien maar een paar keer in je leven nodig. Dus die koop je niet, maar die leen je. Zo gebruiken we minder grondstoffen’.

Weggooien

Ook is te lezen dat je een trui met een gat best kunt repareren, in plaats van deze weg te gooien en nieuwe te kopen. Dat geldt eveneens voor kapotte staafmixers en broodroosters.

Een ander ‘groen’ advies is om een nee/ja-sticker op de brievenbus te plakken. in elke brievenbus verdwijnen wel 1.800 reclamefolders per jaar,’  meldt het ministerie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.