nederland

Man (27) opgepakt na wilde achtervolging in Westerwolde

Door Shari Deira - 15 maart 2014

De politie in Westerwolde heeft na een lange en wilde achtervolging een 27-jarige man aangehouden. Tijdens de achtervolging reed hij in op auto’s, ramde hij bijna een politiewagen en slaagde hij erin een blokkade te omzeilen.

De man kon na een lange rit worden aangehouden in een Akkerland bij de Vloeiveldweg tussen Vlagtwedde en Mussel, meldt de politie zaterdag

Gas

De achtervolging begon even na middernacht toen agenten een auto slingerend over de weg zagen rijden. De man negeerde het stopteken en gaf juist vol gas. Hij reed verder, vaak zonder verlichting, met de politie achter zich aan.

Bij Sellingersbeetse stuurde hij recht op tegenliggers af die een frontale botsing wisten te voorkomen door een berm in te rijden. Agenten moesten wegspringen om aanrijding te voorkomen, bij een blokkade die was opgezet door een politieauto dwars op de weg te zetten.

Rijbewijs

Het lukte de man om de blokkade te passeren. Hij strandde uiteindelijk in een akkerland, waar agenten hem hebben gearresteerd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de man door eerder wangedrag in het verkeer zijn rijbewijs is kwijtgeraakt. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole en in de auto is een zakje met mogelijk cocaïne gevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.