nederland

Man uit Bergen op Zoom opgepakt voor bedreigen Obama

Door Tom Reijner - 26 maart 2014

De politie heeft zondag in de provincie Zeeland een 45-jarige man uit het Brabantse Bergen op Zoom gearresteerd. Hij zou de Amerikaanse president Barack Obama hebben bedreigd.

De man uitte zijn dreigementen in een e-mail, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Omroep Zeeland.

In de mail noemde hij ook Obama’s vrouw Michelle. Aan wie de e-mail was geadresseerd, is niet bekend. De 45-jarige man is aangehouden in Bruinisse op Schouwen-Duiveland. Hij heeft tot dinsdag in de cel gezeten, maar is niet voorgeleid.

Bezoek

Obama was de afgelopen twee dagen in Nederland voor de nucleaire top in Den Haag. Hij bracht op maandag een bezoek aan het Rijksmuseum.

Dinsdag sprak hij, samen met premier Mark Rutte (VVD) in het Gemeentemuseum in Den Haag de verzamelde pers toe. Daarin ging het vooral over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Het bezoek van de Amerikaanse president aan Nederland verliep zonder incidenten.

Obama vertrok gisteren naar de Belgische hoofdstad Brussel, waar hij een top tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten bijwoont. Na zijn bezoek aan België reist de president door naar Vaticaanstad voor een ontmoeting met paus Franciscus.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.