nederland

Nuclear Security Summit zorgt in Den Haag al voor files

Door Anna Vossers - 21 maart 2014

De Nuclear Security Summit (NSS) heeft vrijdagochtend al voor files gezorgd in Den Haag. Een dag eerder dan gepland is een belangrijke doorgaande route afgesloten voor verkeer.

De President Kennedylaan, de Johan de Wittlaan en de Professor B.M. Teldersweg tot Madurodam afgesloten voor het verkeer. Dat is een belangrijke doorgaande route langs het World Forum, waar de top na het weekend wordt gehouden.

Andere files

Wie vanaf de A44 de stad in wil richting het gebied rond het World Forum, komt op de Oude Waalsdorperweg stil te staan. Het gaat om de route via het Hubertusviaduct en de Hubertustunnel, meldt de ANWB.

De snelwegen rond Den Haag zijn ook druk, maar dat komt eerder doordat er op de A4 een ongeluk is gebeurd en door het slechte weer dan door de NSS, aldus de ANWB.

Reisadvies

De NSS begint maandag en duurt twee dagen. Rijkswaterstaat adviseert iedereen om op 24 en 25 maart niet naar Den Haag en Schiphol te komen. Moet u toch op deze dagen in dat gedeelde van de Randstad zijn, dan is buiten de spits reizen het devies en wordt het gebruik van openbaar vervoer aangeraden.

Tijdens de top houdt de NS een aangepaste dienstregeling aan. Tussen Den Haag en Amsterdam rijden langere treinen. In de rest van het land kunnen de treinen daardoor soms korter en drukker zijn.

Tussen Utrecht en Den Haag worden de treinen niet verlengd, omdat daar al met de langste treinen wordt gereden en de perrons anders niet lang genoeg zouden zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.