nederland

Obama bezoekt Rijksmuseum, ontvangst wereldleiders (foto’s)

Door Tom Reijner - 24 maart 2014

De eerste dag van de nucleaire top stond maandag in het teken van het ontvangst van de vele wereldleiders in Den Haag. De Amerikaanse president Barack Obama nam de tijd voor een bezoek aan het Rijksmuseum en gaf samen met premier Mark Rutte (VVD) een persconferentie voor de Nachtwacht.

Nadien vertrok hij naar Den Haag om de top bij te wonen. Het oorspronkelijke thema, het voorkomen van nucleair terrorisme, komt wel ter sprake, maar is overheerst een onderwerp: het conflict tussen Oekraïne en Rusland om de Krim, dat vooral tijdens de ingelaste vergadering van de G7, de zeven vooraanstaande industriële staten, aan bod kwam.

Vanavond dineren de wereldleiders bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Elsevier zet een aantal bijzondere foto’s op een rij.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.