nederland

‘Obama logeert tijdens nucleaire top in Huis ter Duin’

Door Tom Reijner - 19 maart 2014

De afgelopen weken waren er heel wat speculaties over de verblijfplaats van de Amerikaanse president Barack Obama tijdens de nucleaire top in Den Haag. Woensdag lijkt er meer duidelijkheid te zijn: Obama zal slapen in hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Strand

Het hotel in de Zuid-Hollandse plaats wordt tijdens de Nuclear Security Summit op 24 en 25 maart zwaar beveiligd. De directe omgeving van het hotel is afgezet.

Ook een groot deel van het nabijgelegen strand zal worden afgesloten voor het publiek, blijkt uit vandaag gepresenteerde gegevens van de gemeente Noordwijk voor omwonenden. Wanneer Obama precies in Nederland landt, is nog niet bekend.

Wild

Eerder werd duidelijk dat de Amerikaanse president een bezoek aan Amsterdam brengt. Vermoedelijk gaat hij naar het Rijkmuseum. Maar van het bezoek zal weinig te merken zijn. Obama is ‘niet in het wild‘ te zien, zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan deze week.

‘Het bezoek gaat gepaard met heel veel veiligheidsmaatregelen en daardoor zullen maar heel weinig mensen hem letterlijk zelf kunnen zien.’ De burgemeester raadt mensen af om speciaal voor Obama naar de stad te komen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.