nederland

Opnieuw ontuchtzaak in zwembad, zwemleraar aangehouden

Door Anna Vossers - 12 maart 2014

Een zwemleraar wordt ervan verdacht dat hij met ten minste drie jongetjes ontucht heeft gepleegd. Ouders van de kinderen die zwemles hebben gevolgd bij de man, zijn door de politie woensdagavond op de hoogte gesteld.

Volgens Hart van Nederland gaat het om zwemleraar J.V. van Zwemschool Spaarnwoude in Velsen-Zuid, die eerder ook al werd beschuldigd van ontucht in Utrecht, maar toen was er onvoldoende bewijs tegen de man.

Onzedelijk betast

De politie wil dat bericht niet bevestigen. Volgens de politie zijn er drie aangiftes binnengekomen tegen een 28-jarige man uit de provincie Utrecht. Hij zou jongens van vijf en zes jaar oud onzedelijk hebben betast.

Aan de ouders is slachtofferhulp aangeboden en morgen wordt een hulpforum geopend voor de ouders. In totaal volgden 190 kinderen uit de buurt van Spaarnwoude zwemlessen bij de docent. De rechter beslist donderdag wat er verder met de zwemleraar gebeurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.