nederland

Politie arresteert vier leden beruchte motorclub Bandidos

Door Tom Reijner - 26 maart 2014

De politie heeft woensdag vier leden van de motorclub Bandidos opgepakt. Zij hielden zich op in en rond een huis in de Waterstraat in het Limburgse Geleen. Eén van hen is Harrie Ramakers, president van het Limburgse afdeling van de Bandidos.

Dat zegt zijn advocaat Gitte Stevens.

Aanslagen

Ramakers zou in het huis zijn neergestreken. Hij verhuisde daarheen nadat de afgelopen weekeinden twee aanslagen op zijn huis in het Limburgse Nieuwstadt waren gepleegd.

In een auto die bij het huis stond is een vuurwapen gevonden volgens de politie. In een andere aangetroffen wagen zat munitie. Beide auto’s zijn afgevoerd. Diverse personen in Bandidoskleding die zich in de loop van de middag in de omgeving lieten zien, zijn gefouilleerd.

Signalen

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen stelde woensdag voor zijn gemeente een noodverordening in om criminele motorclubs te weren. Hij deed dat omdat hij signalen had gekregen dat de Bandidos woensdag een feest wilden houden in het huis in de Waterstraat.

De burgemeester liet het huis dichttimmeren. De politie en de mobiele eenheid onderzochten de omgeving en de woning woensdag grondig. Honden werden ingezet. Ook een helikopter hield van bovenaf toezicht.

Concurrent

Vorige week greep Cox ook al in, toen vele tientallen leden van Hells Angels, de concurrent van Bandidos, zich dreigden te voegen bij de al aanwezige motorrijders van de Hells Angels in Sittard.

Die hadden zich gemengd tussen het publiek van de drukbezochte Sint Joepmarkt. Omdat de sfeer dreigend was, kwam de burgemeester met een noodbevel om de toestromende Hells Angels tegen te houden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.