nederland

Politie zoekt meer mogelijke daders van overval juwelier Deurne

Door Shari Deira - 31 maart 2014

De politie is nog op zoek naar meer mogelijke daders van de overval op juwelier Goldies in Deurne. Een getuige heeft gezien dat in ieder geval een derde persoon zich verdacht gedroeg tijdens de overval.

Hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen van het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Brabant zei dat maandag in televisieprogramma Nieuwsuur. ‘Of het waar is of niet hebben we nog niet boven tafel.’

Identiteit

Bij de overval op de juwelier vrijdag kwamen de twee daders om het leven. Van een dader is de identiteit vastgesteld. Het gaat om een twintigjarige man uit Eindhoven, van Marokkaanse komaf.

Het OM zegt dat de identiteit van de tweede man nog niet vaststaat. Het gaat waarschijnlijk om een man uit het buitenland, volgens Marokkaanse jongeren is de dader vermoedelijk een illegaal.

Volgens Nieuwenhuizen had het stel waarschijnlijk een vuurwapen in bezit, waarvoor zij geen vergunning hadden. Het is nog niet duidelijk wie er heeft geschoten en of het stel wordt vervolgd voor verboden wapenbezit.

Doden

Advocaat Bénédicte Ficq zei maandag in VARA-programma Pauw & Witteman dat zij vindt dat het OM snel heeft geoordeeld. Ze vindt dat de zaak, hoe dan ook, moet worden voorgelegd aan de rechter omdat er twee doden zijn gevallen.

Ook als blijkt dat het echtpaar heeft gehandeld uit zelfverdediging. ‘Ik vind het niet verstandig van het OM, om nu al zo’n schot voor de boeg te nemen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.