nederland

President Obama brengt bezoek aan Amsterdam

Door Tom Reijner - 10 maart 2014

De Amerikaanse president Barack Obama zal, als hij later deze maand een bezoek brengt aan Nederland, naar Amsterdam komen. Vermoedelijk gaat hij naar het Museumkwartier, waar musea als het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum zijn gevestigd.

Dat meldt de NOS maandag. Welke musea hij zal bezoeken, is nog onbekend.

Terrorisme

Obama is van 23 tot 26 maart in Nederland voor de nucleaire top, de Nuclear Security Summit in het World Forum in Den Haag.

Delegaties uit 53 landen en afgevaardigden van instellingen als de Verenigde Naties en de Europese Unie zullen op 24 en 25 maart spreken over de beveiliging van nucleair materiaal en het voorkomen van nucleair terrorisme. De stad verwacht 58 wereldleiders, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten.

Beveiliging

De top wordt de grootste top die Nederland ooit heeft georganiseerd. Om de veiligheid van alle hoogwaardigheidsbekleders te garanderen, wordt groots uitgepakt.

Zo worden snelwegen afgesloten en staan vliegtuigen en helikopters klaar voor eventuele onderscheppingen. Op een aantal locaties wordt een luchtverdedigingssysteem opgezet.

Tijdens de top wordt er vier keer zoveel politie ingezet als bij de Troonswisseling op 30 april. Agenten zullen vooral zichtbaar zijn op de weg om delegatieleden door het verkeer te loodsen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.