nederland

Radicale moslims: raadsverkiezingen in strijd met geloof

Door Servaas van der Laan - 04 maart 2014

Voor radicale moslims zijn de gemeenteraadsverkiezingen in strijd met de islamitische geloofsleer. Jihadisten en andere radicalen bedreigen daarom islamitische partijen die mee willen doen aan de verkiezingen.

Dat zegt oud-PVV’er Arnoud van Doorn dinsdag tegen De Telegraaf.

Stemmen verboden

‘Volgens deze radicalen zijn de gemeenteraadsverkiezingen in strijd met de islamitische geloofsleer en is het niet toegestaan voor moslims om te stemmen. Volstrekt belachelijk,’ zegt Van Doorn.

De voormalige PVV’er doet met zijn islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) mee aan de verkiezingen van Den Haag. Volgens Van Doorn worden verkiezingsposters van zijn partij vernield door ultra-orthodoxe moslims. Ook worden gematigde moslims die achter de partij van Van Doorn staan, bedreigd. Hij heeft samen met kandidaat-raadslid Abdoe Khoulani het Haagse stadsbestuur gevraagd om politie-inzet tegen deze ‘jihadhooligans’.

PVV-retoriek

Eén van de moslims achter de boycot, Abu Uthman, doet de klacht van Van Doorn op website dewarereligie.nl af als ‘PVV-retoriek. Op de website liggen de moslims al een tijdje overhoop met Van Doorn. Volgens Uthman is stemmen niet verplicht en is het bovendien theologisch niet verantwoord om te stemmen.

Jihadisten streven naar de invoering van de sharia en vinden demo(n)cratie een ‘heidens systeem’. Volgens Uthman heeft stemmen in Nederland bovendien geen zin omdat moslims een minderheid zijn en alleen de meerderheid baat heeft bij democratie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.