nederland

Student krijgt per ongeluk discriminerende e-mail van ING

Door Shari Deira - 12 maart 2014

Een student van de Hogeschool Rotterdam heeft aangifte gedaan van discriminatie tegen een medewerker van ING. De 23-jarige Reedie kreeg per ongeluk een interne mail waarin hij ‘die boef uit Curaçao’ wordt genoemd.

Eind januari zou de student op gesprek gekomen voor een stage op de ING-afdeling lease, meldt het AD. Hij kreeg na wat heen en weer mailen de volgende e-mail: ‘Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?’

De student bedrijfseconomie is ‘verbijsterd’ over de mail. ‘Ik heb die mail meerdere keren gelezen en kon werkelijk mijn ogen niet geloven. Dit heb ik echt nog nooit eerder meegemaakt,’ zegt hij tegen de krant.

Grapje

Reedie ging met de mail naar de balie van het hoofdkantoor van ING in Rotterdam, maar na een tijdje wachten, besloot hij naar de politie te stappen. De medewerker belde de student nog op met de mededeling dat het ‘een grapje’ was, maar de student neemt hier geen genoegen mee.

‘Discriminatie is echt onacceptabel. Ik ken deze man niet, hij heeft mij nog nooit gezien en toch noemt hij mij “die boef uit Curaçao”. Waar slaat dat op?’

Maatregelen

De Hogeschool Rotterdam noemt de kwestie ongehoord en onacceptabel en heeft opheldering gevraagd aan ING. ING heeft laten weten de zaak ‘ten zeerste te betreuren’ en passende maatregelen te nemen tegen de medewerker.

De student heeft ook een andere stageplek aangeboden gekregen, maar die heeft de student afgewezen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.