nederland

Vijftien duikers op zoek naar sporen van misdrijf Els Borst

Door Shari Deira - 11 maart 2014

Ongeveer vijftien duikers van de Koninklijke Marine en de politie duiken dinsdag in een plas in het bosgebied Heidepark, in de buurt van het huis van oud-minister Els Borst. De duikers gaan op zoek naar sporen.

De politie hoopt dat de sporen meer licht werpen op het misdrijf waardoor Borst hoogstwaarschijnlijk om het leven is gekomen. De duikers zijn op zoek naar ‘iets van metaal’.  Het gaat om ‘een voorwerp dat niet groot is’.

Het water in het Heidepark wordt centimeter voor centimeter doorzocht. Naar verwachting zijn de duikers tot ongeveer 20.00 uur bezig.

Letsel

Borst werd vorige maand dood gevonden door twee vriendinnen in de garage van haar huis in Bilthoven. Uit onderzoek is gebleken dat ze is overleden door het ernstige letsel op haar lichaam.

Wat er precies is gebeurd voorafgaand aan de dood van Borst is nog steeds een raadsel. De politie wil niet zeggen wat voor verwondingen Borst precies had en ook het tijdstip van overlijden is onduidelijk.

Volgens een politiewoordvoerder is er geen speciale reden om dinsdag in de plas te duiken. ‘Eerder heeft de ME het bosgebied bij haar huis uitgekamd op sporen. Nu zoeken we in het water, zodat we geen enkele aanwijzing missen.’

Verwarde man

Vorige week zei de kapper van Borst dat de oud-minister twee dagen voor haar dood bezoek kreeg van een verwarde man. De man die volgens Borst ‘een sjofele indruk’ maakte, vroeg haar om het adres van oud-premier Wim Kok (PvdA).

Bij diverse instellingen waarbij Borst was betrokken, zijn vorige week anonieme brieven binnengekomen, waarin staat dat Borst voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft gewerkt en dat ze biseksueel was.

Duikers van de marine zoeken in een vijver op het bosperceel Heidepark (foto ANP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.