nederland

Volop lente in weekeinde met temperaturen richting 20 graden

Door Tom Reijner - 26 maart 2014

Na het wisselvallige en vrij koude weer van woensdag breekt dit weekeinde opnieuw een lenteachtige periode aan. Een oostenwind voert droge lucht aan, waardoor de zon veel zal schijnen.

De temperatuur loopt dit weekeinde op richting de 20 graden, meldt weeronline.nl woensdag.

Zonnig

Donderdag is het nog maar 10 tot 14 graden en is de vermoedelijk de zon alleen in het noorden te bewonderen. Maar vrijdag en de dagen daarna breekt de zon steeds vaker door en lopen de middagtemperaturen langzaam op naar 15 tot 17 graden.

In het zuiden kan het in het weekeinde lokaal 20 graden worden, met op zondag temperaturen die wellicht nog iets hoger uitkomen.

Ook begin volgende week heeft Nederland naar verwachting te maken met zonnig weer, aangename temperaturen en geen neerslag, al neemt in de loop van de week de kans op regen wel iets toe.

Vorst

Dat maart een maand van uitersten kan zijn, blijkt wel uit het weerbeeld van de afgelopen dagen en de voorspelling voor het komende weekeinde.

Eerder deze week kwam het in de nacht op uitgebreide schaal tot lichte vorst. De temperaturen lagen tussen 0 en min 4 graden, aan de grond zelfs nog een fractie lager.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.