nederland

Vrouw gedood, zoontje gewond bij gezinsmoord Oosterhout

Door Tom Reijner - 31 maart 2014

Een 42-jarige vrouw uit Oosterhout, een gemeente vlak bij Breda, is maandagochtend om het leven gekomen door huiselijk geweld. De tienjarige zoon van het stel raakte lichtgewond.

Hij kon ter plaatse worden behandeld. ‘Bij het geweldincident is vermoedelijk een wapen gebruikt, maar geen vuurwapen,’ meldt een woordvoerder van de politie. ‘De school ligt op een steenworp afstand en veel kinderen hebben de hulpdiensten en het afzetlint bij de woning gezien.’

Verwondingen

De vrouw werd maandagochtend rond 08.00 uur zwaargewond naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar bezweek ze enige tijd later aan haar verwondingen.

De verdachte raakte zelf ook gewond en is naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Hij wordt daar bewaakt.

Sporenonderzoek

In het huis aan de Rubenshof is de politie bezig met sporenonderzoek. De omgeving is afgezet. Burgemeester van Oosterhout Stefan Huisman (VVD) is langsgegaan bij het huis en heeft ook een bezoek gebracht aan de basisschool van het zoontje.

Die ligt dicht bij het huis waar het geweld heeft plaatsgehad. ‘Het is een menselijk drama, heel tragisch. Ik leef erg mee,’ zegt de burgemeester.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.