nederland

Zandvoort wil pedoseksueel uit gemeente weren

Door Shari Deira - 06 maart 2014

De gemeente Zandvoort wil een man die is veroordeeld voor verkrachting weren uit de gemeente. De man brengt zijn proefverlof door in Zandvoort, waar het 25-jarige slachtoffer ook woont.

De advocaat van de gemeente Zandvoort laat aan RTV Noord-Holland weten, dat de gemeente ‘totaal geschrokken en overrompeld’ is door het proefverlof. Zij zijn deze week pas op de hoogte gesteld.

Vrijlating

Het proefverlof van de man is van vrijdag tot zondagavond. Door een fout van het Openbaar Ministerie is de vrouw niet op de hoogte gesteld van de tijdelijke vrijlating.

De gemeente wil dat de dader niet op proefverlof gaat. Ook mag Eric R. niet meer in Zandvoort komen wonen. Daarvoor gaat de gemeente contact zoeken met het OM.

Misbruik

Het 25-jarige slachtoffer is vanaf haar tiende jaar ernstig misbruikt door haar stiefvader Eric R. Het misbruik deed zich zo’n vijf jaar bijna dagelijks voor, meldde De Telegraaf eerder vandaag. R. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden.

Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en mag daarom zijn proefverlof doorbrengen bij zijn moeder in Zandvoort. Het slachtoffer hoorde dat maandag ‘toevallig’ van een medewerker van de gemeente.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.