nederland

Zeker negentien gewonden bij trambotsing in Rijswijk

Door Shari Deira - 02 maart 2014

Bij een botsing tussen een tram en een RandstadRail in Rijswijk zijn zondag zeker negentien gewonden gevallen, onder wie een ernstig gewonde vrouw. Zij is met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De vrouw zat bekneld in het wrak en moest door hulpdiensten worden bevrijd. Ook vijf slachtoffers met minder ernstige verwondingen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De andere gewonden zijn in een nabijgelegen bedrijfsgebouw nagekeken.

Kruising

Hoe het kon gebeuren dat trams 1 en 19 botsten, is nog niet duidelijk. De politie gaat de  bestuurders van de trams nog verhoren.

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn zondagmiddag naar de plek van het ongeluk, op de kruising van de Broekmolenweg en de Vrijenbanselaan (de grens van Rijswijk en Delft), gegaan. De onderzoekers bekijken de situatie en brengen verslag uit aan de raad, die zal beslissen of verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk nodig is.

Reizigers moeten ermee rekening houden dat het tramverkeer de komende uren zal zijn gestremd. De kruising zal nog tot ver in de middag zijn afgesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.