nederland

Advocaat juwelier wil beelden overval tonen aan nabestaanden

Door Shari Deira - 03 april 2014

De advocaat van het juweliersechtpaar uit Deurne wil beelden van de overval op juwelier Goldies laten zien aan de nabestaanden en achterban van de overvallers. Op deze manier hoopt hij een eind te maken aan de onrust.

‘Op de beelden zullen zij zien dat het regelrecht noodweer is geweest,’ zegt advocaat Jan-Hein Kuijpers tegen deNRC. De gebeurtenissen in de juwelierszaak omschrijft hij als ‘de hel op aarde’.

Imam

Volgens Kuijpers is het juridisch niet eenvoudig te regelen om de beelden aan derden te tonen. Maar door het laten zien van de beelden ‘aan de ouders van de slachtoffers of aan een ander familielid of voor mijn part aan de imam’, hoopt hij dat het weer rustig wordt in de Oost-Brabantse plaats.

‘Het is in Deurne nu rustig, maar elk moment kan de onrust oplaaien, bijvoorbeeld wanneer het OM besluit om de zaak tegen het echtpaar te seponeren,’ zegt Kuijpers.

De juwelierszaak van het echtpaar en hun huis worden momenteel bewaakt. Binnenkort zal de fysieke bewaking stoppen en zullen er camera’s worden opgehangen.

Hulp

Kuijpers zei dinsdag dat het echtpaar ‘helemaal van slag‘ is door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. De man en vrouw hebben dringend psychologische hulp nodig. Het OM heeft volgens de advocaat goed gehandeld door de man en vrouw al snel vrij te laten.

Het was in de dagen na de overval onrustig in Deurne. Marokkanen gingen de straat op uit onvrede van de beslissing van het OM. Hoewel de man en vrouw zijn aangemerkt als verdachten, lijkt erop dat ze uit noodweer hebben gehandeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.