nederland

Advocaat juwelierszaak Deurne: echtpaar is compleet van slag

Door Anna Vossers - 02 april 2014

Het juweliersechtpaar dat vrijdag twee overvallers doodschoot in juwelierszaak Goldies in Deurne is ‘helemaal van slag’. De man en vrouw hebben dringend psychologische hulp nodig.

Dat zegt hun advocaat Jan-Hein Kuijpers woensdag. Sinds dinsdag staat hij de man (53) en vrouw (52) bij. Kuijpers vindt dat zij ‘verdachten maar ook slachtoffers’ zijn.

Nog veel onduidelijk

De raadsman wil niet veel zeggen over wat er vrijdag precies is gebeurd. Het is nog steeds niet duidelijk wie er heeft geschoten op de twee Marokkaanse overvallers.

Kuijpers zegt dat het er naar uitziet dat het Openbaar Ministerie een goede beslissing heeft genomen door het echtpaar een dag na de overval vrij te laten, omdat het ze uit zelfverdediging lijken te hebben gehandeld. ‘Geluk bij een ongeluk is dat er beelden zijn,’ zei hij.

Mogelijk meer daders

De juwelierszaak in het Brabantse dorp Deurne werd vrijdag overvallen door een Marokkaanse man van 29 en een twintigjarige Nederlands-Marokkaanse man uit Eindhoven. Mogelijk waren er meer daders bij de overval betrokken.

Het juweliersechtpaar schoot twee overvallers dood, wat leidde tot protesten van een groep Marokkaanse Nederlanders. Het Openbaar Ministerie ziet het echtpaar juridisch als verdachten maar heeft laten weten dat zij waarschijnlijk uit zelfverdediging schoten. Het echtpaar had geen wapenvergunning voor de vuurwapens in hun winkel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.