nederland

Ajax op zoek naar bestrafte fans met kaartje voor duel Heracles

Door Shari Deira - 22 april 2014

Ajax is hard op zoek naar de vierhonderd bestrafte supporters die een kaartje hebben voor het uitduel tegen Heracles Almelo. Zij zijn wegens het gooien van vuurwerk niet meer welkom bij de wedstrijd.

Ajax heeft in totaal 485 kaartjes verkocht voor het bezoekersvak van het Polman-stadion. Hoe de club wil voorkomen dat de Ajacieden op een andere plek in het stadion gaan zitten, is nog onduidelijk.

Bivakmutsen

Ajax beseft dat niet alle supporters van het luidruchtige VAK 410 vuurwerk hebben gegooid. Onderzoek wijst uit dat de daders zich wel in die groep bevinden. De daders maakten zich onherkenbaar in De Kuip door bivakmutsen en capuchons over hun hoofd te trekken.

Het wordt lastig om te voorkomen dat de bestrafte Ajax-fans toch naar Almelo reizen. Supporters van Heracles verkopen op grote schaal hun seizoenkaart aan supporters van de lijstaanvoerder, die zondag aan een punt voldoende heeft voor de 33ste landstitel.

Spelers

Op de website van VAK 410 staat dat de supporters vinden dat vuurwerk hoort bij de bekerfinale. De supporters zeggen wel dat het niet de bedoeling was om vuurwerk op de eigen spelers te gooien. Het vuurwerk kwam bijna terecht op keeper Kenneth Vermeer.

Ajax veroordeelde maandag al het wangedrag tijdens de wedstrijd. ‘Wij als directie schamen ons oprecht voor deze mensen, die zich supporters van onze club wanen.’ De club moet 60.000 euro betalen aan De Kuip voor de schade die is aangericht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.