nederland

Curaçao kleurt oranje voor Koningsdag

Door Servaas van der Laan - 30 april 2014

Op Curaçao wordt als vanouds op vandaag 30 april de voormalige Koninginnedag gevierd. De vrije dag was al ingepland voordat koning Willem-Alexander de datum zou wijzigen.

Overal op het Nederlandse eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is het woensdag feest en wensen inwoners elkaar ‘Feliz Koningsdag!‘.

Festiviteiten

In Punda, de oudste wijk van Willemstad, staan de hele dag festiviteiten gepland. Maar ook de Nieuwestraat in de wijk Pietermaai is de hele dag afgesloten om ruimte te bieden aan de vele muzikale optredens, kinderactiviteiten, voorstellingen en spelletjes. Ook is er een vrijmarkt.

De rest van Nederland vierde afgelopen zaterdag het Koningsfeest omdat de nieuwe koning op 27 april jarig is. Aangezien dit een zondag is, werd het feest naar zaterdag 26 april verplaatst.

Vrije dag

Maar de Curaçaoenaren lieten zich de doordeweekse feestdag niet afpakken. De schoolvakanties en vrije dagen waren al ingepland voordat de koning de datum wijzigde, liet het ministerie van Algemene Zaken weten.

Dit jaar wordt in Curaçao gewoon als vanouds op 30 april Koningsdag gevierd. Pas volgend jaar zal ook in Curaçao, net als in de rest van Nederland, Koningsdag op 27 april zijn. Dan valt de feestdag op een maandag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.