nederland

Dakloze man krijgt 25 jaar cel voor doodslag echtpaar

Door Shari Deira - 17 april 2014

De 41-jarige Sjef R. krijgt 25 jaar celstraf voor het doodslaan van een ouder echtpaar uit Groningen. De dakloze R. sloeg de man en vrouw dood tijdens een proefvaart op hun motorjacht.

De rechtbank in Groningen geeft daarmee een lagere straf dan is geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat R. dertig jaar de gevangenis zou ingaan.

Doodslag

Het OM giste eind maart nog naar het motief van R., meldt RTV Noord. ‘De verdachte wil niet het achterste van zijn tong laten zien.’ De rechtbank is er niet van overtuigd dat R. het echtpaar met voorbedachten rade heeft gedood.

Mogelijk heeft R. uit een impuls gehandeld en daarom komt de rechtbank tot de kwalificatie dubbele doodslag in plaats van moord.

Koper

Vorig jaar maart maakte Sjef R. een proefvaart op de motorjacht van Lammert (70) en Marga (68) Westra in het Hoendiep in Hoogkerk. Het echtpaar dat dat R. een potentiële koper was.

R. heeft waarschijnlijk eerst de man doodgeslagen met een ‘kantig’ voorwerp en daarna de vrouw. Na het geweld, gooide hij zijn slachtoffers in het water. De levenloze lichamen werden pas de volgende dag in het water van het Hoendiep gevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.