nederland

Efteling gaat uitbreiden met spectaculaire nieuwe achtbaan

Door Edzard Boonen - 18 april 2014

De Efteling gaat flink investeren in een sensationele nieuwe achtbaan. Ook het vakantiepark horend bij het attractiepark in Kaatsheuvel zal een uitbreiding ondergaan.

Dat meldt de Efteling-directeur Fons Jurgens in het Brabants Dagblad.

Duikachtbanen

De nieuwe attractie is een zogeheten divecoaster, een soort duikachtbaan. Het letterlijke hoogtepunt van de attractie is wanneer het karretje wordt stilgezet vlak voor de val. Je kijkt dan recht naar beneden en blijft zo enige tijd hangen.

Vervolgens maak je onder een hoek van 90 graden een 37,5 meter lange vrije val. Een van de bekendste duikachtbanen is de SheiKra in attractiepark Busch Gardens Tampa Bay in de Verenigde Staten.

Thrillride

Behalve in de nieuwe achtbaan gaat de Efteling investeren in een uitbreiding van het bijbehorende vakantiepark Bosrijk. Dat gaat groeien van 1.150 naar 1.550 bedden. Hiermee hoopt de Efteling in 2020 vijf miljoen bezoekers per jaar te trekken. De uitbreidingen kosten samen 36 miljoen euro en moeten in 2015 af zijn.

Directeur Jurgens is enthousiast over de nieuwe achtbaan: ‘Deze thrillride is een spannende aanvulling. Je valt 37 meter naar beneden, dus het is niet voor iedereen.’ Hij meldt ook dat er, zoals bij elke Efteling-attractie, een verhaal bij wordt verteld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.