nederland

Ex-agent krijgt 2,5 jaar cel voor gewelddadige ontvoering dochter

Door Shari Deira - 04 april 2014

Een 38-jarige ex-politieagent is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. De man ontvoerde zijn vijfjarige dochter met veel geweld toen hij en zijn vrouw in een vechtscheiding lagen.

De man heeft training gehad voor een arrestatieteam en gebruikte zijn kennis toen hij zijn dochter bij zijn ex weghaalde.

Handboeien

De ex-motoragent stormde eind vorig jaar met een kennis het huis van zijn ex-vrouw binnen. Hij bedreigde de stiefvader van het meisje en sloeg hem in de handboeien.

De moeder en het kind duwde hij van de trap en de vrouw werd met een injectienaald gestoken. Daarna nam de vader het meisje mee naar het huis van zijn familie. Er moest een arrestatieteam aan te pas komen om het meisje te bevrijden.

Slachtoffers

De rechtbank oordeelt dat er sprake is van een zeer kwalijke vorm van eigenrichting. De vader heeft geen rekening gehouden met de gevolgen voor de slachtoffers.

De straf van 2,5 jaar cel valt lager uit dan de eis van vijf jaar cel van het Openbaar Ministerie. Bij de uitspraak hield de rechtbank rekening met het feit dat de man geen strafblad heeft en met de moeilijke scheiding die aan het incident is vooraf gegaan.

Door de scheiding had de man zijn dochtertje al vijftien maanden niet gezien en hij hoorde geruchten over mishandeling en misbruik binnen het nieuwe gezin.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.