nederland

Gezin in Helmond overmeestert gewapende overvaller

Door Shari Deira - 13 april 2014

Het is een gezin in Helmond gelukt om een gewapende overvaller te overmeesteren. De overvaller dreigde met een vuurwapen en bond de gezinsleden vast, maar toch waren de slachtoffers de 37-jarige overvaller de baas.

De overvaller bedreigde eerste de zoon van de familie bij thuiskomst en eiste geld, meldt de politie. Eenmaal binnen werd de jongen vastgebonden en later moesten ook zijn vriendin, vader, moeder en broertje hetzelfde lot ondergaan.

Verwondingen

Op een bepaald moment zag de familie kans om de gewapende man te overmeesteren. Hoe dat precies is gelukt, is de politie nog aan het onderzoeken.

De overvaller, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte gewond bij de overmeestering. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis en daarna overgebracht naar het politiebureau.

Buurman

Ook de familieleden liepen enkele oppervlakkige verwondingen op. Hoewel de overvaller een vuurwapen tot zijn beschikking had, heeft hij niet geschoten.

Een buurman zegt dat hij de overvaller heeft horen roepen: ‘Stop or I kill you.’ Hij heeft toen meteen de politie gebeld, bericht Omroep Brabant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.