nederland

Ibn Ghaldoun herrijst als islamitisch Avicenna College

Door Servaas van der Laan - 27 april 2014

Het voormalige Ibn Ghaldoun zal per 1 augustus verder gaan als het islamitische Avicenna college. Nu heet de school nog De Opperd.

In eerste instantie was gekozen voor een neutrale naam ‘om de scherpte eraf te halen’, zegt directeur Richard Troost op nu.nl.

Ophef

Maar uiteindelijk werd toch gekozen voor een islamitische naamgeving. Avicenna (Ibn Sina) was een islamitische wetenschapper die leefde in de 10e en 11e eeuw.

Ondanks alle ophef heerst er volgens Troost nu een ‘positieve sfeer’ op de school. ‘Ik kan nu niet anders zeggen dan dat de leraren hier uitermate hard werken en dat de kinderen die ik hier aantref uitermate vriendelijk zijn. Ik vind de sfeer goed, er wordt hard gewerkt, en er is positieve energie. Ik zou geen enkele reden weten waarom deze school nu even slecht zou moeten zijn,’ zegt de schooldirecteur.

Kwaliteit

De kwaliteit van de school is straks in augustus ‘voor driekwart op orde’. Daarna moet de school ieder jaar beter worden. Maar een school zonder leerlingen is geen school.

Het aantal inschrijvingen ligt op dit moment net onder de honderd en dat is te weinig om het onderwijs betaalbaar te maken. ‘Ik denk dat een zelfstandige, betaalbare school toch in de buurt van de duizend leerlingen zou moeten zitten. Daar streven we naar.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.