nederland

Juwelierszaak Deurne heropend na dodelijke overval

Door Tomasz Blom - 18 april 2014

De juwelierswinkel Goldies in Deurne, waar op 28 maart een overval met de dood van de twee overvallers eindigde, heeft zijn deuren weer geopend. De gebeurtenissen rond de overval op de zaak van de familie Sanders leidden in de afgelopen weken landelijk tot grote commotie.

De familie maakte vrijdag de heropening bekend op de website van de winkel.

Steunbetuigingen

In het bericht op de site bedanken de eigenaren als eerste voor de vele steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. Daarnaast schrijven ze dat iedereen weer zijn bestellingen of gerepareerde juwelen kan afhalen. Het echtpaar staat voorlopig zelf nog niet in de winkel.

Het onderzoek naar de toedracht van de overval is nog in volle gang. Volgens de advocaat van de familie, Jan-Hein Kuijpers, schoot de juweliersvrouw, Marina Sanders, in blinde paniek zeker drie keer toen haar man, Willy Sanders, in de winkel werd overvallen.

Ze vreesde dat de overvallers haar man wilden vermoorden. Kuijpers zei eerder dat Marina sinds het voorval kalmeringsmiddelen moet gebruiken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.